Skip to main content

Over ons

Dankzij de expertise van onze werknemers kunnen wij u een totaalpakket bieden voor uw buitenschrijnwerk en alle toebehoren daarrond. Aluminium of PVC ramen kennen geen geheimen meer voor ons. Wenst u ook de plaatsing en afwerking door ons te laten uitvoeren dan kunnen we u ook helpen. Ook voor nazorg van ons buitenschrijnwerk en onderhoudsproducten kan u hier terecht.

Onze visie was en zal altijd zijn om een langdurige samenwerking aan te gaan met onze professionele klanten. Vele firma’s werken al hun ganse bestaan met ons samen, wat hen en hun personeel ook ‘kind aan huis’ maakt. Dankzij ons professionele maar ook familiale karakter zijn we overtuigd dat wij voor u de ideale partner zijn waarmee u kan thuiskomen met onze ramen, deuren en schuiframen.

De historie van Viewworks en F. Cras

1985: Oprichting F. Cras

Allereerst werd er houten schrijnwerk gemaakt, later kwam er ook PVC buitenschrijnwerk bij. Uiteindelijk verdwijnt het houten schrijnwerk uit het aanbod en wordt er op PVC gefocust met profielen van het Belgische Wymar (later gekend als Profialis).

1996: Oprichting Cras-AL

Ook de plaatsing en productie van aluminium buitenschrijnwerk wordt verzekerd. Na enkele omzwervingen bij andere profielleveranciers wordt beslist om de samenwerking met het vlakbij gelegen Reynaers aan te gaan.

2009-2010: Verlegging focus

In deze periode wordt de focus van particuliere plaatsingen (B2C) herleidt naar productie voor professionele klanten (B2B). Een nieuwe hal en toonzaal wordt gebouwd. De toonzaal wordt uitgerust met toegangscontrole voor de professionele klanten, zo kunnen zij altijd langskomen met klanten.

2015: Gealan

Profialis stopt met z’n Belgische filiaal waardoor er in allerijl gezocht moet worden naar een andere profielleverancier voor PVC. Na contact met concullega’s en uitvoerig marktvergelijk komen we uit bij het Duitse Gealan en meer bepaald de S9000 reeks.

2019: Viewworks

F. Cras en Cras-AL worden overgenomen, de nieuwe zaakvoerder is Nico Vranckaert. Cras-AL wordt hernoemd naar Viewworks. Dankzij deze overname worden er onmiddellijk enkele investeringen gedaan aan het machinepark alsook aan de automatisatie.

De historie van Veralu

1964: Oprichting éénmanszaak

Norbert Verreth start een éénmanszaak voor aluminium buitenschrijnwerk. Even later wordt het pand aan de Koningsbaan gekocht.

1971: Oprichting Veralu NV

1971: De NV Veralu wordt opgericht. Inmiddels is er een eigen anodisatielijn aanwezig. Ook de productie van PVC buitenschrijnwerk is opgestart.

1987: Start eigen profiel

Er wordt voor het eerst een eigen reeks aluminium profielen gelanceerd. Ook het poederlakken van de profielen gebeurt in eigen huis.

1995: Bedrijfsbrand

Een enorme tegenslag in de geschiedenis van Veralu! Een verwoestende brand vernietigt de productieafdelingen. Het bedrijf is hierdoor vier maanden inactief vooraleer een heropstart mogelijk is.

1999: ATG afgewerkt product

Als eerste firma in België wordt er een Algemene Technische Goedkeuring (ATG) behaald op het afgewerkt product voor alu ramen VS66.

2015: Stopzetting eigen profiel

Sinds 2006 gelden er regels rond de energieprestaties voor nieuwbouwwoningen in België. Elk jaar wordt dit strenger zodus wordt het moeilijker om telkens een verbeterde profielreeks te ontwikkelen. Uiteindelijk wordt gekozen om de eigen reeks en lakkerij te stoppen. Er wordt gekozen om de Ventareeks van ALU K te produceren.

2016: Uitbreiding productgamma

Na reeds vele jaren produceren van de 70mm PVC-reeks van Veka wordt ook beslist om de 82mm reeks aan te bieden, om te voldoen aan de hogere eigen. Ook wordt de Steellook reeks van ALU K opgenomen in het aanbod.

2019: Overlijden oprichter

Droevig nieuws: Norbert Verreth, de oprichter, komt te overlijden na vele jaren van ziekte. Zijn zoon Filip neemt de fakkel over als zaakvoerder.

Wat brengt de toekomst?

2023

Na vele lange gesprekken tussen zaakvoerders Nico en Filip komen ze tot een akkoord:
Veralu wordt overgenomen en toegevoegd aan de bedrijvengroep.
Dankzij de synergie van de bedrijven kan er optimaal ingezet worden op automatisatie en
innovatie. Dit komt de productie- en plaatsingskwaliteit ten goede.

Toekomst

Enkele projecten die u mag verwachten:

  • Optimalisatie van het ERP-systeem. Hierdoor krijgen we een beter overzicht van de bestellingen en kunnen we u sneller en correcter informeren over uw dossier.
  • Manufacturing Execution System (MES) verschaft in de werkplaats de juiste informatie op het juiste moment op het juiste werkstation door middel van monitors.

Krijg een vrijblijvende offerte.