Soudal Soudatight SP Gun zwart, 1kg.

14,48160,99

Soudatight SP Gun zwart
Lucht- en dampdicht membraan

Wissen
Artikelnummer: 130715 Categorie:

Beschrijving

Lucht- en dampdicht membraan

Soudatight SP GUN is de verspuitbare versie van Soudatight LQ, enkel de glasvezels zijn logischerwijs weggelaten. Dit product laat zich zeer eenvoudig en snel uitspuiten tot een vloeibaar, luchtdicht membraan op de aansluitingen tussen het raam en de muur. Soudatight SP GUN wordt met behulp van de Soudatight GUN in combinatie met een compressor aangebracht. Draai de speciaal ontwikkelde spuitmond 90° om van een verticale applicatie naar een horizontale te veranderen of omgekeerd.

Toepassingen
  • Voor het lucht- en dampdicht afwerken van raamaansluitingen zoals binnenzijde binnenblad (dagkant) en buitenzijde binnenblad (voor aanbrengen van gevelisolatie).
Gebruiksaanwijzingen
  • Zorg dat Soudatight SP GUN voor gebruik eerst op kamertemperatuur is. De bus voor gebruik goed schudden. Draai de aanzuigbuis in het pistool en schroef de bus luchtdichtingspasta onder de Soudatight GUN. Draai de spuitmond op het pistool (draai aan de moer anders loopt men het risico de spuitmond te beschadigen). Sluit de Soudatight GUN aan op perslucht (compressor) en regel de druk in tussen 3 en 5 bar (afhankelijk van de applicatie). Meer druk levert meer product, minder druk zorgt ervoor dat er een niet egaal spuitbeeld ontstaat. Houd de bus bij verwerking rechtop en spuit op een afstand van 2 tot 5 cm. Breng de luchtdichtingspasta onverdund en gelijkmatig in verschillende lagen (minstens 2) op de ondergrond aan tot een laagdikte van minimum 1 mm en maximum 3 mm. De applicatiedikte dient (nat) nagemeten te worden m.b.v. een laagdiktemeter. Zorg er bij raamtoepassingen voor dat de luchtdichtingspasta een naadloos membraan vormt van minstens 3 mm op het raamkader, over het flexibel schuim tot ± 5 cm op de dagkant van de ruwbouw. Het gebruik van maskeertape (op het raamkader) wordt aanbevolen. Deze dient echter kort na het aanbrengen van Soudatight SP GUN, voor uitharding, verwijderd te worden. Voor een zo goed mogelijke dekking wordt het product de tweede keer onder een andere invalshoek aangebracht. Het is aanbevolen de 2e laag pas aan te brengen nadat bij de eerste laag huidvorming optreedt. Door de spuitmond een kwartslag te draaien kan men wisselen tussen een verticale of horizontale applicatie.
    Na gebruik de bus luchtdichtingspasta van de Soudatight GUN afschroeven en water aanzuigen (bv. uit een emmer) om de aanzuigbuis en het pistool intern te reinigen. Soudatight SP GUN kan, voordat uitharding heeft plaatsgevonden, met water van materialen en gereedschap verwijderd worden.

Extra informatie

Gewicht 7.875 kg