Soudal EPDM Membraan

57,16325,38

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Soudal EPDM membraan is een afdichting voor externe toepassingen. EPDM slabben zorgen voor een lucht- en waterdichte afwerking van uw buitenschrijnwerk.
Gebruik de slabben steeds onder uw ramen met aluminium dorpels. Zo voorkomt u waterlekken naar de binnenzijde.
Wenst u een optimale lucht- of waterdichte afwerking dan brengt u de EPDM slabben rondom het raam aan.

EPDM slabben zijn een absolute must wanneer er een waterdoorlatende gevelbekleding (bijvoorbeeld aluminium plaatwerk) toegepast wordt. Plaats eerst het buitenschrijnwerk en vervolgens de EPDM slabben. Dit doet u met behulp van Soudal Soudaseal EPDM lijm. Pas daarna kan u starten aan de gevelbekleding.

U kan kiezen voor Soudal EPDM membraan FIX. Deze EPDM slabben zijn voorzien van een zelfklevende Butyl strip. Dit maakt het plaatsen makkelijker en sneller. De variant met zelfklevende strip is ideaal om rondom het raam te gebruiken.
Een rol bevat steeds 20 meter EPDM. De breedte van de slab is te kiezen op basis van de te overbruggen afstand. De dikte van het membraan is afhankelijk van het gekozen type. FIX is 0.8 mm dik, de standaard EPDM slabben zijn 1.2 mm dik en daardoor net iets beter bestand tegen scheuren.

Gebruik de EPDM slabben in combinatie met onze PU schuimen om een goed isolerende aansluiting tussen uw buitenschrijnwerk en ruwbouw te bekomen.

Bekijk ook zeker de gebruiksaanwijzingen en verdere informatie hier.

Extra informatie

Gewicht 15.75 kg
Type

Zonder zelfklevende butyl strip, Met zelfklevende butyl strip (FIX)